Erre figyelj!

Manapság nem olyan könnyű eladni, mint ahogy az az utóbbi években működött. A tavalyi év második felétől érezhető a kereslet jelentős visszaesése, így az eladók alkupozíciója is jelentősen csökkent. 

Nem, nem lehet már bármit, jó magas áron eladni. 

Az első lépés, hogy az eladóknak muszáj valahogy kitűnni a hirdetésével a többi közül. De a lakás maga is felkészítést igényel. A vevők választása nagyrészt érzelmi alapon történik: az első benyomás rettenetesen fontos! Ne legyen kosz, szagok, rendetlenség. Alap, hogy rendet tegyünk, tisztaság legyen, de még jobb ha van lehetőségünk kicsit hangulatosabbá is tenni a lakást. A home staging már csak a „leg-leg”. Ha van lehetőségünk, éljünk vele. Egy festés, kicsi átrendezés csodákra képes! 

Most még inkább felértékelődik a jó ingatlanos tudása is:

  • igényes hirdetésre van szükséged, minél több felületen, minél több formában. De ne várj csodát. Ha a lakás koszos, kupis, nincs az az ingatlanos, aki csodát tudd tenni! Első lépés, tedd fotózhatóvá a lakást!! 
  • a vevőjelöltek kezelése: egy ingatlanos kipuhatolja, hogy az érdeklődő mit keres, be tudja mutatni a lakásod a megfelelő szemszögből.
  • most nem mindegy, hogy kezeljük a vevőjelöltet: tudunk-e neki rugalmasan időpontot adni, felmérjük-e mit keres, fel tudjuk-e csigázni az érdeklődését…

Hidd el ez is egy szakma, tanulni, tapasztalni kell! Válassz egy jó ingatlanost és hagyatkozz rá!

És az utolsó, legkritikusabb pont: a megfelelő árazás. Kérj objektív segítséget! A piac most rendkívül árérzékeny. Ha eladni szeretnél, nem csak árulni, félre kell tenned az érzelmi kötődést, a “látom mit mennyiért árulnak” elképzeléseket. Egy jó ingatlanos reális képet ad az ingatlanodért elkérhető árról. 

Segítségre van szükséged ingatlanod eladásában? Árulod, de nincs komoly érdeklődő? Hívj! A felmérés és a tanácsadás díjmentes, és nem jár semmilyen kötelezettséggel!