HOGYAN VISELKEDJÜNK A KISZEMELT LAKÁS MEGTEKINTÉSEKOR?

íME EGY KIS SEGÍTSÉG:

Sokszor hallom és érzékelem mostanában, hogy a vevők, megtekintők nem éppen megfelelően viselkednek egy ingatlan megtekintésekor. Egyre gyakrabb az a hozzáállás, hogy “nálam van a pénz, úgy viselkedek, ahogy akarok”. 

Igenis vannak alapvető elvárások, vagy inkább viselkedési normák, amelyek a lakásvásárlókra vonatkoznak. Jó ha ezt az ALAPVETŐ viselkedési etikettet betartod, amikor megtekinted a kiszemelt ingatlant!

Az első és egyik legfontosabb dolog, hogy tartsd tiszteletben mások idejét! Ne késs! Persze mindenkinél adódhatnak nem várt problémák, amik miatt megcsúszik. Ebben az esetben mindenképpen jelezd az ingatlanosnak vagy a tulajdonosnak, hogy késni fogsz, még ha csak pár percet is! 

Az esetek nagy részében az eladásra kínált lakás vagy ház lakott. Valakinek az otthona. Tiszteljük meg azzal, hogy odafigyelünk a tisztaságra! Vegyük le a cipőt a belső terekben, vagy vegyünk fel higiénikus lábzsákot, ha belépünk az ingatlanba. Ha velem jössz megtekinteni, lábzsákkal mindig készülök Neked!

Amikor végignézed az ingatlant a tulajdonossal, vagy az ingatlanossal, akkor gondold meg, hogy mit mondasz. Ha valami nem tetszik, finoman kérdezz rá! Egy sértő mondat akár az üzlet kimenetelét is befolyásolhatja.

Mi a helyzet az azonnali alkudozással? Eladó és ingatlanos válogatja, hogy mennyire szereti. Én személy szerint el szoktam mondani, hogy nem szerencsés hirtelen, a megtekintéskor lesokkolni az eladót egy olyan ajánlattal, ami meg sem közelíti a vételárat. Ilyenkor ha azonnali választ akarsz kicsikarni az eladóból, az valószínűleg nem lesz számodra pozitív. Tegyél ajánlatot az ingatlanosnak vagy ha a tulajdonossal nézted meg a lakást, akkor neki, de hagyj időt, hogy átgondolja. Ne várj azonnali választ! A tulajdonos általában nem egyedül dönt. Sokkal nagyobb eséllyel kapsz pozitív választ, ha hagysz időt, hogy megbeszéljék, mérlegeljék az ajánlatod. 

Ha ezeket az apróságokat betartod, akkor nem csak szimpátiát nyersz, hanem akár egy kölcsönösen pozitív kimenetelű ügyletet is.